Svampskogen

Det är återhämtning det!
Det regnade hela tiden, men vad gör väl det när det finns så mycket svamp. Första gången jag plockat en full korg.
Igår kväll blev det svampmacka och idag svamppasta. Tyvärr smakade den mer chili än svamp. Kan rekommendera att inte skruva av locket på burken med chiliflakes när det är ett vipplock. Jaja, lite lyxigt kändes det ändå. Lagad middag, bara en sån sak!
Okej, för att ni tjatar, såhär gjorde jag pastan:
Okejdå, pastan kokade jag, men såsen:
Stek lagom mycket trattkantareller i smör i gjutjärnspanna. Häll i en hackad gul lök. Pressa i en vitlöksklyfta. Häll i några blad hackad svartkål. Smaksätt med tamarisoja. Häll på cremefraiche. Smaka av med svartpeppar och chiliflakes.
Skeda upp så mycket du kan av överskottschilin. Häll i resten av cremefraichen (som du egentligen tänkte spara tills nästa dag) för att försöka minska på hettan. Häll upp pastan i tallrik och matlåda, riv över parmesan, servera med småtomater. Tada!