Hur mycket frysmat finns det i landet?

 
Min nya latmat. Makoroner, gammaldags ideal, fiskpinnar, Findus MSC-märkta, och lite grönsaker. En klick smör och riven ost.
 
Ska försöka äta ur frysen innan jag flyttar. Satt och funderade under måltiden. Att jag egentligen vill laga god vegetarisk, helst ekologisk, närproducerad mat. Att det är orimligt att göra det. Att det är okej att göra det ibland och gena ibland. Vara glad för det jag gör. Idag gjorde jag något annat, och då blev det enklare mat.
 
Att frysa mat är inte så tokigt ändå, bra sätt att förvara mat. Så som grönsaker och bär, skörda när det är säsong och sedan spara i frysen. Bara att tina och det smakar gott. Och man behöver inte imporera (beror väl på, just det här var svenska ärtor).
 
Kanske är vissa grödor bättre att frakta frysta? Sånt som är känsligt under transport?
 
Undrar hur stora frysar de har på fabrikerna, där alla grönsaker fryses in? För allt kan väl inte säljas till butikerna när det är säsong?
 
Det ena leder till det andra... nämligen:
 
Hur mycket frysmat finns det egentligen? Jag har 2 stora och en liten låda i frysen, på en person. Ganska fullt ändå. Och alla storkök, skolor, sjukhus, restauranger. Och alla butiker.
 
Smart? Dumt? Om det blir kris är det bra att ha i lager. Hur mycket el går åt? Hur mycket förstörs i transport eller när det blir strömavbrott? Undrar hur långt strömavbrott det skulle krävas för att förstöra all frysmat i Sverige?
 
Jag undrar verkligen hur stora frysar som finns på företagen! 😳🤔
 
Lite funderingar över måndagsmiddagen bara. Inget annat.
Har du också funderat på det? Eller sitter du inne på ett svar?

pannasofia.blogg.se

Länge har jag funderat på att skaffa en blogg. Så nu gör jag det. Tanken med bloggen är hållbarhet på olika vis, men kommer att bli en mix av mig och jag tänker mig att den får växa fram. Många tankar har kommit under det senaste året, då jag blivit sjukskriven för utmattning och därför behövt ändra på mitt liv och ta tag i mina tankar och känslor. Det var så tanken om bloggen kom till.

RSS 2.0